Встановлення додаткової шумоізоляції автомобіля – Топ Тюнінг

Встановлення додаткової шумоізоляції автомобіля

Їздити у повній тиші цілком реально! Майже всі в курсі, що шум від автомобільної їзди має негативний вплив на слух та організм людини в цілому, адже провокує роздратування і порушує стан рівноваги. Для уникнення цих факторів потрібно шумоізолювати свою автівку.

Більшість виробників намагаються собівартість авто довести до мінімуму, відповідно, шумовіброізоляція залишається майже без уваги, та і потреби сильно немає, оскільки у світі переважно дороги високої якості, на відміну від наших. Шумоізоляція є першочергово вашою безпекою та хорошим самопочуттям, тому доцільно її монтувати, як мінімум, у проблемних місцях кузова.

Як тільки ви створюєте у своєму авто бар’єр від звукових хвиль – одразу можете забути про всі шуми, які утворюються шинами, двигуном, трансмісією, вітром і тому подібне. Також це покращить звучання аудіосистем. Якщо ж високі швидкості — це ваш допінг, то із шумоізоляцією пропаде і гул, через який створюється враження, ніби автівка дуже близька до злету.

Переваги


Акустичний комфорт
Завдяки шумоізоляції всі звуки, що заглушали музику – пропадуть. Відповідно, музика в салоні буде звучати ідеально, навіть якщо акустика недорога.

 

Теплоізоляція
Шумоізоляція також дозволяє зберігати тепло всередині салону чим збільшує ефективність роботи обігрівача. Влітку авто набагато довше зберігає приємну прохолоду, взимку –
повільно охолоджується, зберігаючи максимум тепла в салоні.

 

Якість і безпечність
Матеріал, що використовується для монтажу шумоізоляції є екологічно безпечним та легким для встановлення. З властивостей – герметичність, антикорозійність, стійкість до механічного впливу, можна використати на всіх поверхнях кузова.

Тиха робота двигуна
Звуки від мотора йдуть не через капот, а через моторний відсік. Якщо ізолювати саме моторний відсік, тоді шум значно зменшиться, або ж буде поглинатись достатньо, щоб не так чітко їх чути.

Комфорт в салоні
Якщо монтаж був виконаний дійсно якісно, тоді має зменшитись вібраційне навантаження автомобіля. Це говорить про кращий контроль машиною під час їзди, а також помітите сильну різницю між відкритими та закритими вікнами.

Важливо зазначити, що процес монтажу шумоізоляції є зовсім нелегким і потребує в професійному обладнанні, матеріалах, а також хорошого досвіду.

 

Як відбувається встановлення?
потрібно зняти обшивку, сидіння, килимки та і взагалі обережно розібрати салон
максимально очистити від бруду деталі кузова, висушити та знежирити
видалити пошкоджені елементи минулої шумоізоляції(може бути заводська)
розігріти промисловим і коли матеріал і щільно приклеїти до поверхні кузова, щоб було повне прилягання матеріалу використовують спеціальні валики
на віброізоляцію, яку ми вже прикріпили в минулому пункті, потрібно нанести пористі матеріали, які затримують звук
наступним кроком необхідно усунути причини скрипу всередині; збирається салон і тестується якість проведеної роботи.

Віброшумоізоляція монтується на двері автомобіля, підлогу, стелю, багажник, колісні арки та капот. Щоб досягти максимальну ефективність потрібно підібрати матеріал для кожної зони, відповідно до поверхні та віброшумонавантажуванням зони. Якщо правильно комбінувати матеріали, тоді і якість буде неймовірна, і затрати не такими вже й великими.

error: Контент захищений компанією MyTeam.in.ua